Ομιλία του Καθηγουμένου της Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών στην Μητρόπολη Άρτης

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθησε ομιλία υπό του Γέροντος Χριστοδούλου, Καθηγουμένου της Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών Καλάμου Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεχίζεται στην Άρτα το προσκύνημα των Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, της πόλεως Άρτης, όπου αυτές τις μέρες φιλοξενούνται τα Λείψανα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου, ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Γεώργιο τον Καρσλίδη στην Άρτα

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε, την Παρασκευή προς Σάββατο 7-8 Δεκεμβρίου 2018, επί τη προσκυνήσει  των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Άρτα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στην Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε και Ιερό Αντιμήνσιο. Κατά τον καθαγιασμό του Ιερού Αντιμηνσίου, ο Μητροπολίτης εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα. Ετόνισε δε, πως προκειμένου, οτιδήποτε να συντελέσει στην σωτηρία μας, χρειάζεται την ευλογία της Εκκλησίας. Ό,τι είναι ευλογημένο, συντελεί στην σωτηρία μας. Ό,τι δεν είναι ευλογημένο, ακόμη κι αν φαίνεται ως σωστό, δεν συντελεί στην σωτηρία μας. Γι΄ αυτό και στην Μοναστική φρασεολογία, δυο φράσεις υπάρχουν: «ευλόγησον» και «να ‘ναι ευλογημένο». Η ευλογία της Εκκλησίας, δια του Επισκόπου, κάνει το πανί Θυσιαστήριο. Επάνω σε αυτό το Θυσιαστήριο, με την ευλογία της Εκκλησίας, μεταβάλλεται το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Και Kοινωνώντας, με την ευλογία της Εκκλησίας, οι πιστοί μεταβάλλονται σε μέλη του Σώματος του Χριστού.

Φωτογραφίες

Η Άρτα υπεδέχθη τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου

Την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό των Αγίων Αποστόλων της πόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υπεδέχθη τα Ιερά του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου, του Ομολογητού, τα οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, εκόμισε, από την Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα) Δράμας, όπου φυλάσσονται, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Γατίδης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white