• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Προσυνεδριακή Σύσκεψη για το Δ΄ Συνοδικό Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα

Πρωτοχρονιά με Χειροτονία Διακόνου και ανακήρυξη Μεγάλου Ευεργέτου στην Μητρόπολη Άρτης

Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ελειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης και χειροτόνησε εις Διάκονον τον Μοναχό Σεραφείμ (Ρούσσα).

Επίσης, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και επέδωσε στην κυρία Λεμονιά Καρατσιώλη το επίσημο έγγραφο ανακήρυξης, του αειμνήστου συζύγου της, Ιατρού Βασιλείου Καρατσιώλη, σε Μέγα Ευεργέτη της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε της καθιερωμένης Δοξολογίας, παρουσία των Τοπικών Αρχών.

Στην συνέχεια, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των Αρχών και Φορέων, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου ευχήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλειο Ψαθά για το νέο έτος και για την ονομαστική του εορτή.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος και οι Τοπικοί Άρχοντες έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης και ευχήθηκαν στον Διοικητή, κύριο Βασίλειο Μπαλάσκα, για την ονομαστική του εορτή και σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευομένους, για την νέα χρονιά.

Τέλος, οι επίσημοι πήγαν στο Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου», όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους Τροφίμους του Ιδρύματος για το νέο έτος.

Φωτογραφίες

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white