Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στη Σύναξη Νέων

Με θέμα «Επανακαλύπτοντας το Γάμο», πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση στα πλαίσια των νεανικών συνάξεων στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην εισήγησή του ο π. Αντώνιος τόνισε ιδιαίτερα την απαξίωση που έχει υποστεί ο Γάμος ως Μυστήριο, την κρίση που υπάρχει στο θεσμό της οικογένειας, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των διαζυγίων. Ως βασική αιτία ανέφερε την έλλειψη σωστής επικοινωνίας μεταξύ των συζύγων, την πρόταξη του ατομισμού έναντι της συνεννοήσεως  και την αμφισβήτηση του Γάμου ως σωστικού Μυστηρίου της Εκκλησίας, μέσω του οποίου δύο νέοι άνθρωποι γίνονται κοινωνοί της δωρεάς και αγάπης του Θεού. Αποτέλεσμα είναι η διάσπαση της κοινής τους πορείας, στην πραγματικότητα όμως  η διακοπή της κοινωνίας τους με το ίδιο το Θεό.

Στο τέλος της ομιλίας έγιναν αρκετά ερωτήματα από το πολυπληθές νεανικό κοινό και ακολούθησε συζήτηση την οποία διηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Θεολόγος Ντούβαλης, ο οποίος κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος. Επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.


Φωτογραφίες

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white