• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Άρτα

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Άρτα

Μέσα σε Πασχαλινή ατμόσφαιρα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη της Άρτας.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου τελέσθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο Αναστάσιμος Εσπερινός μετά της Ακολουθίας του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου, ο οποίος στον κηρυγματικό λόγο του παρουσίασε την μορφή του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου ως παράδειγμα και πρότυπο για τους νέους της σημερινής εποχής, οι οποίοι αναζητούν ελπίδα και λύσεις στα πολυποίκιλα προβλήματά τους σε λάθος δρόμους και ψεύτικους σωτήρες. Την Τετάρτη το πρωί ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Θεολόγου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Να σημειώσουμε ότι πλήθος κόσμου προσήλθαν τόσο κατά την διάρκεια του εσπερινού όσο και ανήμερα της εορτής , προκειμένου να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Άρτης.

Περί τις 11 το πρωί ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και προεξήρχε της επίσημης Δοξολογίας προς τιμήν του Αγίου που τελέσθηκε στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων  στο Στρατόπεδο Βέρση Άρτης, προστάτης του οποίου είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος. 

Φωτογραφίες

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white