• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό.

Προεξάρχοντος, της πανηγύρεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Γεωργίου Στύλιου, της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κας. Βασιλικής Ευταξά, του Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Άρτης κ. Χρήστου Γκόκα, του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη, του Διευθυντού της Αστυνομικής Διευθύνσεως Άρτης κ. Νικολάου Σκούμα, Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτης και πλήθους πιστού λαού. Το λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας ο οποίος μεταξύ των άλλων προέτρεψε την σημερινή νεότητα να ακολουθήσει το παράδειγμα και τα ίχνη του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, τα οποία οδηγούν κοντά στο Θεό και στην επουράνια Δόξα Του.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους δύο Ιεράρχες για την παρουσία τους στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ναού, ευχόμενος σε όλους όπως ο Δωρεοδότης Κύριος, δια πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου, να χαρίζει πλούσια τα ελέη Του, υγεία και μακροημέρευση.

Φωτογραφίες

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white