• Αρχική
  • Τοπική Αγιολογία
  • Η Αγία Θεοδώρα
  • Διακονία

Τράπεζα Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ»


πατήστε στο ανωτέρω πλαίσιο για να ενεργοποιήσετε τον media player

Η Ιερά Μητρόπολη Άρτης από την 1η Δεκεμβρίου 2014 λειτουργεί την Κοινωνική Δομή της Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», όπου δίνεται η δυνατότητα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στόχος, η διαμόρφωση ενός καλυτέρου βιοτικού επιπέδου στη μικρή τοπική κοινωνία μας, με την στήριξη οικονομικά αδυνάμων, δίνοντας ταυτόχρονα, το μήνυμα της αλληλεγγύης και αγάπης προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Η τοπική μας Εκκλησία, με αθόρυβο τρόπο, ασκεί την ιερά αποστολή της φιλανθρωπίας, της θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς, προς τους πάσχοντας και δοκιμαζομένους αδελφούς μας με τα Ιδρύματά της, τα Φιλόπτωχα Ταμεία της αγάπης, την κοινή προσπάθεια των Κληρικών και των πιστών μελών τής Ενορίας. Σήμερα, απαιτείται μια πιο εντατική και συντονισμένη προσφορά, για να βοηθηθούν περισσότεροι ενδεείς συνάνθρωποί μας. Με την κοινή προσπάθεια και συμμετοχή όλων των Ενοριών, την ευαισθητοποίηση όλων των Φορέων, την προσφορά των SUPERMARKET και άλλων επιχειρήσεων τροφίμων, πιστεύουμε και ελπίζουμε, ότι πολλοί συνάνθρωποί μας, θα ενισχυθούν και θα βρουν, ανακούφιση στην δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής μας. Από το κάλεσμα αυτό της τοπικής Εκκλησίας μας δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Όλοι μπορούμε, να συμβάλουμε στην συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, λάδι, γάλα) και ειδών προσωπικής υγιεινής, που αρχίζει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου εκάστου έτους, στο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας, επί της οδού Σκουφά (Αρ. 91-93). Η Τράπεζα Τροφίμων φιλοξενείται σε κτήριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άρτης, στην διεύθυνση Στρατηγού Κατσιμήτρου 4 (περιοχή Τρίγωνο).

Υπεύθυνοι: Αιδεσ. Πρεσβ. Νικόλαος Μπεκρής (6955330519), Αιδεσ. Πρεσβ. Θεόδωρος Πάνου (6974907121)
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη 9:00 π.μ. ~ 12:00 μ.
Διεύθυνση: Στρατηγού Κατσιμήτρου 4 (περιοχή Τρίγωνο)
Τηλέφωνο "ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ": 2681079536
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Συνεστίαση Αγάπης (17-02-2017)
Συνεστίαση Αγάπης (21-02-2016)
Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ (24-01-2016) 
Μία νότα για την αγάπη (13-12-2015) 
Συνεστίαση Αγάπης (15-02-2015)
Αγάπη και δώρα για τα παιδιά (31-12-2014)

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aitisi.pdf)Αίτηση[ ]309 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (dikaiologitika.pdf)Κατάσταση Δικαιολογητικών[ ]297 kB

Μεικτή Χορωδία Εθνικής Μουσικής

Το Σεπτέμβριο του 2008 συγκροτήθηκε η Χορωδία Εθνικής Μουσικής με σκοπό την ενασχόληση, γνώση και διάδοση της πατροπαράδοτης μουσικής μας κληρονομιάς. Με οδηγό τή Βυζαντινή Μουσική στις δύο μορφές της : α) Τον Εκκλησιαστικό ύμνο και β) το δημοτικό τραγούδι, σε μια εποχή που η χώρα μας δέχεται πολλών ειδών επιδράσεις και επιθέσεις, είμαστε υποχρεωμένοι ως έθνος να απαντήσουμε  με ό,τι σημαντικό έχουμε να επιδείξουμε ως πολιτισμό. Το τραγούδι, τις παραδόσεις μας από τόπο σε τόπο, όπως μας παραδόθηκαν από τους γονείς μας και οφείλουμε να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, ανόθευτα, ατόφια και αληθηνά.
«…Ἂν κάτι μπορεῖ νὰ ἐξασφαλίσει ἑτοιμότητα κοινωνικῆς ἀνασύνταξης εἶναι νὰ διασωθοῦν οἱ προϋποθέσεις κοινωνικῆς συνοχῆς: Νὰ σώσουμε τὴ γλώσσα, τὴν ἱστορικὴ συνείδηση, τὴν πολιτισμικὴ ἰδιοπροσωπία, τὴν ἀνάγκη καὶ τὴ χαρὰ τῶν σχέσεων κοινωνίας. Μιλῶ γιὰ ὅσους ἀπομοίναμε ἑλληνόφωνοι...» παρατηρεί πολύ εύστοχα ο συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς.
Αυτός είναι ο σκοπός και η προσπάθεια του τμήματος και σ᾽ αυτόν τον σκοπό καλούμε κάθε φιλόμουσο και εραστή του εθνικού μας μουσικού πλούτου να συστρατευθεί.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:
* «Ἀλησμονῶ καὶ χαίρομαι» (Ἀφιέρωμα στὶς χαμένες πατρίδες)  Ἰούνιος 2010 - Παρηγορήτισσα.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019-2020
Τρίτη & Πέμπτη 19:00 με 20:00
Υπεύθυνος: κ. Γεώργιος Τσίτσικας
Τηλ.: 6945232350
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύναξη Νέων

Κάθε δεκαπενθήμερο και συγκεκριμένα κάθε δεύτερο Σάββατο οι νέοι και οι νέες της Μητροπόλεώς μας έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσουν γνώμες και να προβληματίζονται πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα έχοντας ως οδηγό τα Θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής  και των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στο χρόνο όπως ομιλίες, προβολές, εκδρομές και δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Στη σύναξη συμμετέχουν περίπου 60 νέοι και νέες από 18 ετών και άνω.

Φωτογραφίες

Ελέη Άρτας

Πρόκειται για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1845 και λειτουργεί μέχρι σήμερα, αφού εμπλουτίσθηκε με την έμπρακτη προσφορά της αγάπης πολλών ευγενών συμπολιτών μας.
Το γραφείο στεγάζεται στην Ιερά Μητρόπολη. Διοικείται από επταμελές Συμβούλιο, προεδρεύοντος του εκάστοτε Μητροπολίτου.
Προσφέρει βοηθήματα σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες, σε αρρώστους, σε μαθητές και φοιτητές, καθώς και επίδομα γάμου σε άπορα νέα ζευγάρια.
Η προσφορά του είναι σπουδαία και σημαντική για τους κατοίκους των φτωχών και προβληματικών περιοχών των ορεινών όγκων της Μητροπόλεώς μας.

Υπάλληλοι: κ. Θεοφάνης Κουτσογιάννης, κ. Παύλος Αλεξίου
Ωράριο λειτουργίας: Ώρες λειτουργίας των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως
Διεύθυνση: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, Τ.Κ. 47132, Άρτα
Τηλέφωνο: 2681027092

Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο

Η αποστολή, το έργο και η διακονία προς τον πάσχοντα άνθρωπο που επιτελεί το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο είναι μεγάλη.
Εδρεύει στα Γραφεία της Μητροπόλεως και συντηρείται από τις προσφορές μικρές ή μεγάλες των πιστών της Μητροπόλεως.
Σημαντικό έσοδο για το Ταμείο αυτό είναι ο Έρανος της αγάπης που γίνεται κάθε χρόνο τις παραμονές των Χριστουγέννων.
Από το Ταμείο αυτό καλύπτονται καθημερινά διάφορες ανάγκες αναξιοπαθούντων κατοίκων της Μητροπόλεώς μας.

Υπεύθυνος: Αιδεσ/τος Πρωτοπρ. Αριστοφάνης Καραβασίλης
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 10:00 με 12:00
Διεύθυνση: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, Τ.Κ. 47132, Άρτα
Τηλέφωνο: 2681027533

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white