Skip to main content

Εορτή του Αγίου Πνεύματος

02 Ιουνίου 2015

 Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στο Ίδρυμα του Γηροκομείου, εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή το απόγευμα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και του Ιδρύματος, τον οποίο από νωρίς το απόγευμα είχαν κατακλύσει πλήθος πιστού λαού. Ο Σεβασμιώτατος στον κηρυκτικό του λόγο αναφέρθηκε σε όλους τους ευσεβείς ανθρώπους που πέρασαν από τον χώρο της Φανερωμένης και αναλώσαν όλες τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις προκειμένου να μεταφέρουν τον Λόγο του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους μακαριστούς Αρχιερείς Άρτης Ιγνάτιο Γ΄, Νέας Σμύρνης Χρυσόστομο και Αργολίδος Ιάκωβο, το πέρασμα και η δράση των οποίων υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της τοπικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης στους δρόμους της άνω πόλεως, με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ», του οποίου νέες και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές πλαισίωσαν και έφεραν την Ιερά Εικόνα, υπό τους μελωδικούς ήχους της ιστορικής μπάντας τους Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς. Στην Ακολουθία του Εσπερινού και την Λιτάνευση παραβρέθηκαν και ακολούθησαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην πολιτευτές.

Το πρωί της Δευτέρας Ιερουργούντος και κηρύττοντος τον Θείο Λόγο του  Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Παντελή Σχιζογιάννη, Αρχιερατικού Επιτρόπου πόλεως και περιχώρων, μετά Κληρικών της πόλεως, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες

Φωτογραφικό Άλμπουμ