Skip to main content

Η Ιερατική Σύναξη στον Ι.Ν. Αγίου Μαξίμου του Γραικού

07 Ιουνίου 2016

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεώς μας την Δευτέρα (6/6) το πρωί κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποιώντας πτυχές της βιωτής του Οσίου Μαξίμου, προέτρεψε τους Κληρικούς μας να αποκομίσουν σημαντικά υποδείγματα πνευματικής ζωής και ιερατικής πορείας. Ιδιαίτερα τόνισε τη σημασία της σπουδής και γνώσης των Ιερών Κειμένων, των αρετών της υπακοής, της υπομονής, της διάκρισης και ακεραιότητας ως προς την τήρηση των αληθειών της πίστεως. Ευχαρίστησε δε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, που δια της ευγενικής του προσκλήσεως τον κατέστησε κοινωνό των λατρευτικών εκδηλώσεων του εγκαινιασμού του Ιερού Ναού που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον προσκεκλημένο Ιεράρχη δια την παρουσία και τις πνευματικές νουθεσίες του προς τους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
Πριν της συνάξεως τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με το πέρας της οποίας προσφέρθηκε κέρασμα στους Κληρικούς με φροντίδα και μέριμνα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού και του Προϊσταμένου αυτού Αιδεσ/του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Κακοχρήστου, τον οποίο συνεχάρησαν και ευχήθηκαν όλοι οι Ιερείς για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

Φωτογραφίες